Ανακοινώσεις
ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ: Ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου (Masterplan)για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε την Α’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου (Masterplan) για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου. 


Μετά από ένα διάστημα 3 εβδομάδων, απαραίτητων για την επεξεργασία των κειμένων και τη σελιδοποίηση της μελέτης, έχουμε τη χαρά να τη διαβιβάσουμε στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Διαχειριστική Αρχή της Π.Α.Μ.Θ., στους Δήμους της Π.Ε. Έβρου, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και να την αναρτήσουμε δημόσια στην ιστοσελίδα παρακολούθησης του προγράμματος ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ.


Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η τροποποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» 2021 – 2027, το οποίο θα συμπεριλάβει τη νέα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) για τον Έβρο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή.


Αμέσως μετά την έκδοση της πρόσκλησης θα ξεκινήσει η Β’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου, όπως φαίνεται και στο παρακάτω χρονοδιάγραμμα, καθώς και η Β’ Φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεσμους και τους πολιτες του Έβρου, για την ποιότητα της συνεργασίας και της διαβούλευσης.

Σταύρος Μπένος

Πρόεδρος Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

Μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο